צוות
דיספוריה מגדרית הוא מצב לא נדיר באוכלוסיה הכללית ושאיפתנו לענות בדרך הטובה ביותר על הצרכים הרפואיים של גברים ונשים טרנסג'נדרים/יות. המרכז הפועל במסגרת המכון האנדוקריני במרכז הרפואי ת"א, הינו מרכז ייחודי לקהילה הטרנסית. המרכז מעניק טיפול הוליסטי בתחומים רבים ע"י מיטב המומחים.יות. מטרתו לספק את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת ולהנגיש טיפול מותאם אישית להתאמה מגדרית לכל אחת ואחד מכם.ן
תחומי פעילות
המרכז מתנהל על פי ההמלצות שפורסמו על ידי החברה הבינלאומית לבריאות טרנסג'נדר. הטיפול האנדוקריני מתבסס על דיכוי הפרשת הורמוני המין האנדוגניים (המופרשים באופן טבעי ע"י הגוף), ומתן חיצוני של ההורמונים הנגדיים על מנת לפתח סימני מין משניים של המין הרצוי. המטופל/ת מקבל/ת הסבר מקיף לגבי הסוגים השונים של הטיפולים/התכשירים ההורמונליים הקיימים, כולל השפעתם הכללית לטווח הקצר והארוך, וכן פירוט תופעות הלוואי/הסיבוכים האפשריים עקב הטיפול. קביעת הטיפול התרופתי הספציפי, נעשית בהתאם לצרכים האינדיבידואליים של המטופל/ת ולפי פרופיל גורמי הסיכון שלו/ה. הטיפול כולל מעקב אחרי השינויים הגופניים הנוצרים תחת הטיפול, תוך ניטור של הופעת תופעות לוואי בבדיקה הגופנית, בבדיקות מעבדה ובבדיקות הדימות, עם התאמת הטיפול התרופתי לפי הצורך. לאחר שנה של טיפול הורמונאלי, במהלכה המטופל/ת חי/ה במגדר הנבחר, ניתן לקבל הפנייה לניתוח של אברי המין, אם בכך חפץ/ה המטופל/ת. ניתוחים אלו מתבצעים כיום, במרכז הרפואי שיבא-תל השומר או במרכזים בחו"ל.
מה להביא למרכז לרפואה מגדרית?
- יש להביא מכתב ממטפל מתחום בריאות הנפש עם תיאור היכרותו את המטופל והמלצה לטיפול הורמונאלי להתאמה מגדרית.
- על מנת לייעל את התהליך, כדאי להביא תוצאות של בדיקות הדם הבאות: ספירת דם וכימיה מלאה (גלוקוז, תפקודי כבד, תפקודי כליה, ליפידים), טסטוסטרון, אסטרדיול, פרולקטין, TSH, LH, FSH.
- גברים טרנסג'נדרים מתבקשים גם לבצע בדיקת אולטרה-סאונד של אברי האגן (רחם ושחלות), ונשים טרנסג'נדריות מתבקשות להביא בדיקות של תפקודי קרישה (PT, PTT).
-
בדיקות לפני שימור פיריון – הקפאת זרע: , ANTI HCV, HIV VDRL, HBsAg, HBsAb
שירותי מב"ט
- מנהלת המרכז: ד"ר איריס יעיש | irisy@tlvmc.gov.il
- מתאמת המרכז: מירב הרשקוביץ | meravh@tlvmc.gov.il | טל׳: 03-6973732