מיון - מלר"ד

בית החולים לרפואה דחופה ע"ש סילבן אדמס
בית החולים לרפואה דחופה ע"ש סילבן אדמס במרכז הרפואי ת"א, איכילוב משרת אוכלוסייה רחבה ומגוונת - תושבי תל אביב-יפו והסביבה, ציבור הנכנס לעיר למטרות עבודה, בילוי ועסקים ותושבים מכל רחבי הארץ. צוות המחלקה לרפואה דחופה מטפל במאות אנשים ביממה. במרכז הרפואי ת"א מצויים חדרי מיון נפרדים עבור מבוגרים, ילדים ונשים. מיון ילדים במסגרת ביה"ח לילדים 'דנה דואק' ומיון נשים ויולדות במסגרת ביה"ח 'ליס'.
המחלקה לרפואה דחופה באיכילוב פעילה 24/7 ומאוישת בצוות רפואי וסיעודי מקצועי במתאר הדחוף. רפואה דחופה מהווה מקצוע ייחודי בעל חשיבות מרכזית במספר תחומים: מתן מענה ראשוני ברפואה האשפוזית למצבי חירום מסכני חיים, ממשק יומיומי בין רפואת הקהילה לרפואה האשפוזית ומתן מענה לאוכלוסיות חריגות. מטרת צוות המחלקה לרפואה דחופה היא הענקת טיפול רפואי מקצועי, איכותי, בטיחותי ושירותי, תוך התחשבות מרבית בסבלם של המטופלים והמלווים אותם.

יחידות במחלקה לרפואה דחופה

א. הגעה למיון - קבלה למיון נעשית בדלפק הקבלה, בו יפתח גיליון רפואי למטופל והוא יופנה למיון ראשוני (טריאז').

ב. קבלה על ידי אח/ות  - מדידת סימנים חיוניים, לעתים תבצע בדיקות דם, תרשים אק"ג או צילומי רנטגן – בהתאם לצורך ולנהלי המחלקה. הקבלה ע"י האחות נקבעת על-פי דחיפות מצב המטופל בזמן המיון הראשוני (טריאז') ולאו דווקא לפי מועד ההגעה.
ג. קבלה על ידי רופא/ה - לרוב נעשית אחרי קבלת האחות. הרופא יבצע בדיקה ראשונית שלאחריה יוחלט על ביצוע בדיקות נוספות או יעוצי מומחים על פי הצורך,  ולבסוף יוחלט על אשפוז או שחרור המטופל.
ד. בדיקות ו/או ייעוצים

חלק מהמטופלים נזקקים לבדיקות שונות ולייעוצי מומחים. 
  • ההמתנה לתוצאות בדיקות דם נמשכת כשעה עד שעתיים ולפעמים אף יותר.
  • ההמתנה לבדיקות CT  ואולטרה-סאונד נמשכת כשעתים ויותר. בדיקות מסוימות המצריכות שימוש בחומר ניגוד מאריכות את זמן ההמתנה.
  • ההמתנה לקבלת ייעוץ מומחה נמשכת לרוב כשעה – שעתיים, למעט מקרים בהם ההמתנה ארוכה יותר בשל עיסוק במטופלים דחופים מחוץ למלר"ד.

ה. החלטת הרופא/ה לגבי המשך טיפול ו/או שחרור בהתאם לתוצאות הבדיקות

  • שחרור הביתה -  אם הוחלט על שחרור, המטופל יקבל את כל המידע הנדרש מהרופא והאחות וישוחרר עם לביתו עם מכתבי המלצה להמשך טיפול, תוצאות הבדיקות שבוצעו ומרשמים לפי הצורך. 
  • אשפוז - ההמטופל יקבל מהאחות מידע לגבי מחלקת האשפוז אליה יועבר והוא ימתין להעברה למחלקה בכפוף לזמינות מיטה במחלקה המקבלת. ההמתנה למיטה יכולה להיות קצרה כדי שעה או ארוכה לכמה שעות ואף למשך הלילה. כל זאת בהתאם לזמינות המיטות הפנויות במחלקת היעד. במהלך שהות החולה במלר"ד - מיון בהמתנה למיטת אשפוז, הוא זכאי לטיפול מלא רפואי וסיעודי.

חשוב לדעת –משך ההמתנה במלר"ד (מיון) משתנה ממטופל למטופל בהתאם למצבו ולסוג הבדיקות להן נדרש. בקבלת הטיפול והשהייה במלר"ד יתכנו לעיתים עיכובים בשל הגעת חולים דחופים, כגון נפגעי תאונות דרכים או מחלות קשות.  

מה להביא בעת הפניה למיון?

  • הקפידו להביא עמכם מידע רפואי, ככל שיש בידכם וכן תרשימי אק"ג.
  • רשימת התרופות שאתם נוטלים ובמידת האפשר את התרופות עצמן.
  • אם הנכם מרכיבים משקפים ו/או מכשיר שמיעה – הביאו אותם עמכם. מומלץ להסיר עדשות מגע ולהחליפן במשקפים לפני ההגעה למלר"ד.
  • הצטיידו במספר טלפון של בן משפחה אליו תוכלו להתקשר במידת הצורך.
  • רצוי להגיע למיון עם מלווה אחד. במידה שלפונה נדרש תרגום לעברית, רצוי שהמלווה ידע עברית.
  • אפשר להביא טלפון סלולרי ומטען. במיון יש מקומות ייעודיים להטענת טלפונים סלולריים וכן רשת WiFi (רשת אינטרנט אלחוטית).
  • הימנעו מלהביא חפצים יקרי ערך (כולל תכשיטים).

יחידות וסגל המלר"ד (מיון)
המיון מורכב ממספר יחידות: מיון שוכבים, מיון מהלכים (אמבולטורי) והדמיה (רנטגן, CT). בנוסף קיים 'חדר הלם' אליו מגיעים מקרי טראומה או מקרים מורכבים וקשים בהתאם לשיקול דעת רפואי.
המיון כולל גם מיטות טיפול נמרץ וטראומה, חדרים ייעודיים לאורתופדיה, וכן מכון רנטגן ו- CT ייעודיים למלר"ד. 
  • מיון מהלכים (אמבולטורי) -
    מיועד למטופלים בעלי בעיות דחופות שאינן מסכנות חיים המסוגלים להתהלך או לשבת על כיסא במהלך שהותם במחלקה. במיון מהלכים הטיפול מנוהל באווירה נינוחה ובתנאים פיזיים נוחים, לרשות המטופלים חדרי בדיקה פרטיים, עמדת קפה בשירות עצמי, מתקני הטענת טלפונים סלולריים וכן זמינות של כל האמצעים המתקדמים שיש במרכז הרפואי. יחד עם זאת, עלול תהליך הבדיקה להתמשך בהתאם לעומס הרגעי ולצורך בבדיקות או בייעוציים. במסגרת מיון מהלכים פועל המתחם האורתופדי אשר נותן מענה למטופלים שפנו בשל בעיות אורתופדיות (מחבלות גפיים/ כאבי גב וכו').
  • מיון הפסיכיאטרי במיון מהלכים (קומה 0) במלר"ד החדש.
    המיון הפסיכיאטרי יעבוד בימים א'-ה' בין השעות 8:00-15:00 וירכז את הטיפול במטופלים עם התייצגות פסיכיאטרית – בין אם החמרה של מצב קיים או פריצתה של הפרעה חדשה.
  • מיון שוכבים – מורכב משלושה אגפים- א', ב, ו-ג'. מתחם זה נועד לטפל במקרים רפואיים דחופים או מורכבים בהם קיים צורך במשכב מיטה. באגפים אלו מנוהלים ומנוטרים מטופלים הסובלים ממחלות/פציעות קשות או החמרה של מחלות כרוניות קיימות.

  • מיונים מקצועיים - 7 מיונים מקצועיים בתחומים הביאם:
    פסיכיאטריה, אף אוזן גרון, קרדיולוגיה, עור, נוירולוגיה, עיניים ואורתופדיה

סגל המחלקה כולל צוות רב- מקצועי רפואי, סיעודי ופרא רפואי.  

רופאים מומחים ומתמחים ברפואה דחופה, אחיות מומחיות ברפואה דחופה, עוזרי רופא, מזכירות רפואיות, טכנאים, כוחות עזר, לוקחי דמים, מתנדבים ואנשי ביטחון.
לרשות המחלקה עומדים המומחים והמשאבים של כלל בית החולים בתחום המעבדות, ההדמיה (רנטגן,CT, אולטרה-סאונד), תתי התמחויות ועוד. 

למידע על התמחות ומחקר בבית החולים לרפואה דחופה ע"ש סילבן אדמס 

המרכז לרפואה דחופה ע"ש סילבן אדמס - פתיחה
סרט הדרכה
מסע מטופל במיון
}