ייפוי כוח רפואי


דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק

יפוי כח רפואי רגיל

אדם בגיר וכשיר משפטית יכול למנות מיופה כוח שיהיה מוסמך לקבל עבורו החלטות רפואיות (ולא כלכליות), במצב בו הוא יאבד את כשירותו המשפטית ולא יוכל להביע דעתו באשר לטיפול בו. ייפוי הכוח יכול למנוע את הצורך בפנייה לבית משפט לשם מינוי אפוטרופוס לגוף או קבלת הוראות לטיפול רפואי דחוף.
יפוי כח רפואי ייחתם בפני בעל מקצוע (רופא, אחות, עו"ס, פסיכולוג, עו"ד) וייכנס לתוקפו לאחר שהופקד אצל האפוטרופוס הכללי. אם לא הופקד אצל האפוטרופוס הכללי - יהיה תקף לשנה. במידה וייפויי הכוח נכנס לתוקף במהלך אותה שנה, הוא ימשיך לעמוד בתוקפו.

חולה הנוטה למות והנחיות מקדימות

חולה הנוטה למות (חולה הסובל ממחלה חשוכת מרפא, תוחלת חייו אינה עולה על 6 חודשים והוא סובל סבל משמעותי)
הנחיות מקדימות- כל אדם (גם בריא), יכול לתת הנחיות מקדימות לגבי אופן הטיפול בו אם יהפוך להיות חולה הנוטה למות. בנוסף, יכול אדם למנות מיופה כח שיקבל עבורו החלטות של סוף החיים אם יהפוך להיות חולה הנוטה למות ולא יוכל לתת הנחיות לגבי אופן הטיפול בו בסוף החיים. 
יפוי כח לחולה הנוטה למות- מאפשר לאדם למנות אדם אחר שיקבל עבורו החלטות של סוף החיים אם יהפוך לחולה הנוטה למות. הוא ייחתם בפני שני עדים (שאינם האדם מיופה הכח או אדם בעל אינטרס כלכלי כלשהו בקשר למטופל).
מומלץ להפקיד הנחיות מקדימות ויפוי כח לחולה הנוטה למות במרכז להנחיות מקדימות במשרד הבריאות.

 

מידע נוסף

שאלות ותשובות

ייפוי כוח הוא מסמך משפטי לפיו יכול אדם למנות מיופה כוח להחליט החלטות בעניינו, במצב בו אותו אדם כבר לא מסוגל לתת את דעתו.
ייפוי כוח מתמשך הינו הסכם חתום מראש בו האדם בוחר מראש בהיותו צלול וכשיר מי ידאג לענייניו בעתיד.

מי שדואג לעריכת מסמך ייפוי כוח בעצם מונע את הצורך במינוי אפוטרופוס בבית משפט, אם אותו אדם לא יוכל לקבל החלטות בעצמו.
האדם הנקרא "הממנה" מחליט בעודו מבין ומסוגל לקבל החלטות מי יהיה ה"ממונה" על ההחלטות אם וכאשר הוא לא יהיה מסוגל לקבל החלטות לגבי מצבו.

ניתן למנות אדם אחד או יותר. ניתן לקבוע באילו תחומים ה"ממנה" קובע באילו עניינים יטפל כל אחד מה"ממונים" וכיצד. 
מיופה הכוח יכול להיות בן/בת משפחה או מכרים, הכלל המנחה הוא שה"ממונה" יהיה אדם קרוב אשר האדם ה"ממנה" סומך עליו.

ניתן למלא ייפוי כוח רפואי הנוגע להחלטות רפואיות בלבד בעזרת עובד.ת סוציאלי.ת/ רופא.ה/ פסיכולוג.ית/ אח.ות מוסמכ.ת/ עורך דין. ייפוי כוח הנוגע לענייני רכוש יש למלא יחד עם עורך דין.

על מנת לערוך ייפוי כוח תתקיים פגישה יחד עם ה"ממנה" וה"ממונה" בה ייחתם המסמך מול הגורם המקצועי. 
לאחר חתימה על ייפוי כוח, יש להפקידו אצל האפוטרופוס הכללי (ניתן באופן מקוון). אם לא מופקד אצל האפוטרופוס הכללי, ייפוי הכוח יהיה בתוקף רק שנה. 

האפוטרופוס הכללי הוא תאגיד שהוקדם על פי דין ומופקד על ניהול נכסים עזובים, טיפול ברכוש מחולט, קבלת עיזבונות לטובת מדינה וחלוקתם, פיקוח על אפוטרופסים ומנהלי עזבון ועוד.
לשכות האפוטרופוס הכללי לעניין ייפוי כוח נמצאות בתל אביב, ירושלים, באר שבע וחיפה. 
כתובת האפוטרופוס הכללי בתל אביב- רח' השלושה 2, תל אביב. טלפון-  073-392-3333

ייפוי הכוח ייכנס לתוקף רק כאשר מצבו של ה"ממנה" ידרדר ולא יוכל לקבל החלטות בשל כך. יש ליידע בדבר הפעלת ייפוי הכוח את האפוטרופוס הכללי.
ניתן לעשות כך באופן מקוון בכתובת האינטרנט