תזונה ודיאטה

תזונה הינה מרכיב חשוב הן בשיפור הבריאות ואיכות החיים והן במניעת מחלות ובטיפולן. מדע התזונה חוקר את השפעת המזון שאנו אוכלים על בריאותנו. תחום מחקרי זה מתפתח מאד בשנים האחרונות.
במחלקה לתזונה ודיאטה דיאטניות ודיאטנים אקדמאיים בעלי הכרה מטעם משרד הבריאות ובעלי התמחויות קליניות שונות, ביניהן: ילדים ותינוקות, כירורגיה, מחלות פנימיות, אונקולוגיה, נפרולוגיה, מחלות לב, בריאות האישה, השתלות, גריאטריה, הפרעות אכילה, בריאטריה, הזנות מיוחדות ועוד.

צוות המחלקה מהווה חלק אינטגרלי מהצוותים הרב מקצועיים במחלקות האישפוז ובחלק מהמרפאות ואחראים על הטיפול התזונתי.
טיפול זה כולל: הערכה תזונתית מקיפה, התערבות תזונתית תוך התחשבות בצרכיו הרפואיים של המטופל ומתן הדרכה לקראת שחרור למטופל ולבני משפחתו. מטרת הטיפול הינה לסייע בשיפור הסטטוס התזונתי, פרמטרים בריאותיים שונים ואיכות חיים. בנוסף, הדיאטנים עוסקים בפעילויות של קידום בריאות בבית החולים ובקהילה.
המחלקה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי תל אביב מחוייבת לסטנדרטים הטיפוליים הגבוהים ביותר. דיאטני היחידה מרצים באוניברסיטאות, בבתי הספר לתזונה בארץ, מובילים ופעילים בפורומים מקצועיים, מציגים ומרצים בכנסים בארץ ובעולם.
המחלקה מובילה תוכנית ייחודית להכשרת מתמחים בתזונה, הגדולה ביותר בארץ.
הייעוץ במחלקה ניתן במסגרת המרפאות למביאים טופס 17 מקופת החולים או תמורת תשלום המשתנה מעת לעת. לחולים המאושפזים במחלקות הייעוץ ניתן במסגרת האשפוז, לפי הוראת רופא בלבד.

כתבות בנושא תזונה ודיאטה באיכילוב

}