מדיניות הפרטיות
מדיניות הגנת הפרטיות של המרכז הרפואי תל-אביב – נכון ל 03.3.2025
המרכז הרפואי תל-אביב רואה חשיבות רבה כערך ובכח החוק (חוק הגנת הפרטיות , התשמ"א -1981 התיקונים שבוצעו והתקנות למיניהן , חוק זכויות החולה התשנ"ו – 1996 , חוקים נוספים , כללי האתיקה הרפואיים הנהוגים והקיימים וכו' ) לשמור על פרטיותם ופרטיות המידע הנאגר של מטופליה, המתעניינים בשירותים, המשתתפים במחקרים, המבקרים באתר ואנשים בכלל.
המידע המוגן מכוח החוק נאגר, נאסף ונשמר ברשומות הרפואיות של המטופלים המנוהלות במערכות המידע של ביה"ח שהוגדרו ויושמו בהן דרישות אבטחת מידע וסייבר מחמירות והן מבוקרות באופן שוטף.
המרכז הרפואי הוסמך לתקן ISO27001 ISO27799 – אבטחת מידע ואבטחת מידע ברפואה , אקרדיטציה. בימים אלו פועל לעמוד ברגולצית GDPR למחקר.
ניהול מאגר מידע ועיבוד חוקי של מידע אישי
המרכז הרפואי אוסף , שומר ומתעד מידע רפואי , דמוגרפי ואדמיניסטרטיבי כחלק מובנה ממתן השירות הרפואי וכחלק מתיקו הרפואי הממוחשב של המטופל. ללא מסירת מידע לביה"ח יתכן שהטיפול יהיה לקוי ויתכן שאף לא ניתן יהיה לטפל במטופל.
מטרת מאגר המידע- מתן המידע שמועבר לביה"ח ונשמר במאגר המידע של ביה"ח הינו לצורכי טיפול , אדמיניסטרציה, מחקר, דיוור ישיר ופיתוח כלים חדשים לטיפול.
מקורות המידע – מידע נוצר בביה"ח ע"י רופאים, מטפלים, מעבדות , הדמיה מכשור רפואי וכו'. כמו כן מועבר מידע אל ביה"ח ע"י המטופל, משרד הבריאות , קופות החולים, מד"א, משרד הפנים , ביטוח לאומי , בתי חולים, מעבדות שמחוץ לביה"ח, בינה מלאכותית וכו'
העברת מידע לגורמים מחוץ למרכז הרפואי - מידע מועבר מביה"ח אל: המטופל, קופות החולים, משרד הבריאות , מבטחים, משרד הפנים, ביטוח לאומי, בתי חולים , ספקי ביה"ח, גופים שביה"ח מבצע עימם מחקרים ושיתופי פעולה וכו'
- המידע ישמר במאגרי המידע של המרכז הרפואי לתקופה בלתי מוגבלת
- ביה"ח משתמש בתוכנות בינה מלאכותית בתחומים שונים כאמצעי תומך לקבלת החלטות טיפוליות
- מתן הגישה למידע ניתנת בזהירות עם הקפדה על החוק ולצורך מילוי תפקידו של המורשה לגישה.
זכות עיון במידע- כל אדם זכאי לעיין בעצמו, או ע"י בא כוחו שהרשהו בכתב או ע"י אפוטרופוסו , במידע שעליו המוחזק במאגר המידע של ביה"ח. ביה"ח רשאי שלא למסור את המידע המתייחס למצבו הרפואי או הנפשי אם לדעתו עלול המידע לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המבקש או לסכן את חייו. במקרה זה ביה"ח ימסור את המידע לרופא או לפסיכולוג מטעמו של המבקש. ניתן לעיין במידע ללא עלות באמצעות BeWell בצורה דיגיטלית או להגיש בקשה לקבלת מידע רפואי למחלקת הרשומות הרפואיות. יש לציין שהשירות באמצעות רשומות רפואיות כרוך באגרה בכפוף למחירון משרד הבריאות המשתנה מעת לעת ותקנות משלימות.
תיקון מידע- אדם שעיין במידע עליו ומצא כי אינו נכון, שלם, ברור או מעודכן , יכול לבקש לשנות את המידע ע"י פניה אל הרשומות הרפואיות. המידע ישונה באם נמצא ע"י בטיחות המטופל שהמידע לא היה מדוייק עפ"י המידע שנמסר לרופא. את הפנייה יש להפנות אל פניות הציבור
מחקרים – מטופל שחתם על הסכמה מדעת להשתתף במחקר ובהמשך החליט שאינו מעוניין עוד להשתתף במחקר , יכול לפנות ולבקש מהחוקר הראשי לפרוש מהמחקר. על החוקר הראשי להוציא את המטופל מהמחקר או לחילופין למחוק את כל הנתונים שניתן באמצעותם לזהות את המטופל ולשמור את המידע אנונימי בלבד.
באם תהיה פנייה להשתתפות מטופלים במחקר לדוגמא באמצעות הרשתות החברתיות (מישראל ומחוצה לה) , על החוקר הראשי יהיה להחתים את המשתתף על הסכמה מדעת. בכתב ההסכמה תרשם האופציה לפרישה מהמחקר. במקרה והמטופל יבקש לפרוש מהמחקר , על החוקר הראשי יהיה להוציאו מהמחקר או למחוק את כל הפרטים המזהים שניתן באמצעותם לזהות את המטופל ולשמור את הרשומה בצורה אנונימית בלבד.
באם הינך משתתף במחקר וגם הינך אזרח אירופאי וגם גוייסת למחקר ע"י פנייה אל משתתפים במחקר שאינם תושבי ישראל והינם באיחוד האירופאי וגם הנך חש שפרטיותך נפגעה ע"י המרכז הרפואי , זכותך להגיש תלונה לרשות הרגולטורית המתאימה באיחוד האירופאי.
נהלי אבטחת מידע
המרכז הרפואי פועל לפי נהלי אבטחת מידע שמטרתם לעגן את תפישת ההנהלה בנושא ולקבוע את מחווייבות ההנהלה לנושא. הנהלים מתייחסים למכלול ההיבטים התהליכים , הטכנולוגים , התשתיתיים והניהוליים. הנהלים כוללים התייחסות ל: ניהול מאגרי מידע, מידור, זיהוי, הרשאות משתמשים , סיסמאות, הכנסת מערכות מידע, גיבויים, העברת מידע וכו'
שינויים במדיניות הגנת הפרטיות
שינויים במדיניות יבוצעו בהתאם לשינויים בחוק הגנת הפרטיות ותקנותיו ו/או חוק זכויות החולה ו/או כל חוק אחר ו/או נהלי משרד הבריאות ו/או הנחיות רגולטוריות בנושא. המדיניות העדכנית תפורסם באתר המרכז הרפואי.
שמירת הפרטיות על ידי המטופל
אנו מבקשים מהמטופל/ת לשמור על פרטיותו וזליגת מידע רפואי מתיקו הרפואי על ידי אי מתן גישה לתיקו הרפואי ו/או לטלפון הנייד האישי שלו ו/או אי שיתוף הסיסמא ו/או הטוקן שישלח לטלפון האישי הרשום במרכז הרפואי.
ממונה הגנת הפרטיות
בכל נושא פרטיות ניתן לפנות אל ממונה אבטחת מידע והגנת הפרטיות גב' עדינה סולומון רייכמן באמצעות פניות הציבור במייל pniot@tlvmc.gov.il