סרטן ריאות: מיתוסים נפוצים


דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק

מיתוסים נפוצים

עם כל המודעות, התזונה והפעילות הגופנית בה רובנו עוסקים? טעות! סרטן הריאות מתפתח עשרות שנים לאחר התחלת העישון, ולכן סרטני הריאה המתגלים היום, הינם תולדה של הזנחה בעשורים הקודמים.

סרטן הריאה הינו הראשון בשכיחותו בקרב גברים, בגלל העובדה שגברים עישנו יותר מנשים, אך כיום המחלה שכיחה ביותר גם אצל נשים, ונמצאת במקום השני בשכיחותה אחרי סרטן השד.

("דודה שלי לקתה בו ומעולם לא עישנה...")
קיים קשר ברור ומוחלט. הוכח מעל לכל ספק ואף באמצעי דימוי מעבדתיים כי העישון גורם לסרטן הריאה ורוב הלוקים בסרטן הריאה הינם מעשנים כבדים. נכון, שכמו בכל תחום ברפואה קיימים יוצאים מהכלל, אך אין בהם כדי להעיד על כל הכלל.

נכון שסרטן הריאה מתפתח בחלק קטן בלבד מהמעשנים, אך מי באמת מוכן לקחת צ'אנס?...

לעומת זאת, שיעור גדול יותר מהמעשנים ייפתחו במהלך חייהם מחלת ריאות מתקדמת, שתפגע בהדרגה ביכולת הנשימה ובאיכות החיים, עד כדי הזדקקות לחמצן בבית.

לצערנו לא. שיעור הגילוי המוקדם המקרי הוא נמוך. המחלה חבויה במשך שנים ולכשמתגלה (עקב שיעול מתמשך, ירידה ניכרת המשקל, חום וכו') היא כבר מתקדמת למדי והטיפול הכירורגי אינו ניתן לביצוע. 

קיים טיפול, יעילותו מוגבלת כשהמחלה מפושטת ואינה ניתנת לטיפול כירורגי. טיפולים כמו רדיותרפיה (קרינה), הניתנים ביחד עם טיפול כירורגי, יעילים יותר.

בהחלט לא!

במקומות מסוימים (גם בארץ), מנתחים בטכניקות של ניתוחים טורקוסקופיים (זעיר פולשניים הנעזרים במצלמת וידאו). באמצעות טכניקה זו, ניתן לכרות את מרבית הגידולים דרך 3 פתחי עבודה בעובי אצבע, וללא צורך בפתיחת בית החזה כלל. 

("סבתא שלי מעולם לא התאוששה מהניתוח ואף סירבה לקבל טיפולים נוספים...")
הדבר היה נכון לכשהיה צורך בפתיחה נרחבת של בית החזה הכרוכה בכאב עז. קיימות עבודות המראות שאכן חלק מהחולים כלל לא מתאוששים מהניתוח ומסרבים לעבור טיפולים אחרים ובכך מסכנים את חייהם! ניתוחים טורקוסקופיים מפחיתים באופן ניכר את הכאב, ומאפשרים חזרה מהירה לפעילות מלאה ולהחלמה. כמו כן, הם מונעים סיבוכים הנובעים מכאב מופרז (דלקות ריאה, שיתוק כתף עקב המנעות מתזוזה ועוד).

בהחלט לא. הניסיון בכירורגיה אונקולוגית של בית החזה בארץ הוא רב וארוך שנים. גם הניסיון הטורקוסקופי מצויין – בתלות במוסד ובמיומנות הצוות בשיטה זו.

לברר היטב ולפנות מהר ככל האפשר למרכז הרפואי המועדף עליך; להימנע מהחלטות המבוססות על רכילות שכונתית ועצות ידועונים. רופאי הריאות טובים ומיומנים ומכירים את הכירורגים המובילים בתחום.