בריאות מאחורי המקלדת

הם יכלו להיות חלק מה'הייטק'ס' הזוהר או חברת פיננסים מבוססת, אבל העדיפו עבודה עם משמעות עמוקה, שפוגשת בכל יום את הטכנולוגיה המתפתחת של עולם הבריאות.

דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק

ראשת צוות BI, מנהלת פרויקטים וכלכלן מאיכילוב מסבירים למה העדיפו לרתום את היכולות שלהם לטובת שיפור הבריאות ואיכות החיים של מטופלים


עולם הבריאות עובר בשנים האחרונות מהפכה עם התקדמות מהירה של טכנולוגיות, פיתוח מערכות חדשות והטמעת יכולות של בינה מלאכותית. בבית חולים מוביל כמו איכילוב, שותפים למשימה אנשי ונשות מקצוע עם מומחיות בתחומי הטכנולוגיה, המיחשוב והמידע. הם עובדים בצמוד לרופאים.ות אחים.יות וצוותי טיפול אחרים, כדי לפתח וליישם טכנולוגיות חדשניות שמשפרות את איכות הטיפול בחולים.


"להביא לידי ביטוי את היכולות המקצועיות שלי"

עדי דניאל עבדי, ראשת צוות דאטה ואנליטיקה, הגיעה לאיכילוב עם תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע, Executive MBA ואחרי 7 שנים בחברת אינטל כ-Business analyst עם התמחות באיסוף ועיבוד של מידע, ניהול פרויקטים ו-BI. דבר מאלה לא הכין אותה לרגע שהגיעה לאיכילוב - אז הרגישה לראשונה בקריירה, שמצאה את ייעודה האמיתי.


"ההתמחות שלי במערכות מידע רחבה והבנתי שדאטה רפואי - בעיקר בבית חולים גדול כמו איכילוב - הוא המעניין ביותר בעולם הדאטה. מדובר בכמויות מידע עצומות בהשוואה לחברות הייטק או פיננסים, שם העבודה מאוד חד ממדית ולמערכות אין את עומק הדאטה שיש כאן. יש כמובן, גם את הערך המוסף של עבודה עם משמעות. אני לא רק רודפת אחרי שורת הרווח, אני עושה משהוא טוב שתורם לעולם. אני אמנם לא רופאה אבל נותנת כלים חשובים להצלת חיי אדם. התחושה שמתלווה לזה ממלאת אותי".

גם מבחינת אתגרים מקצועיים, עדי מרגישה שהיא עוסקת בעולם תוכן מדהים שמאפשר לה להביא לידי ביטוי את היכולות המקצועיות שלה. "הדאטה-בייס של איכילוב מאוד מורכב, אני נוגעת בבינה עסקית, מאשין לרנינג, עורכת אנליזות מורכבות (AI ו- Data Science) שמשמשות חוקרים ורופאים. אחד הפרויקטים שהובלתי ואני הכי גאה בהם, הוא הקמת מגדל השליטה השקוף שמספק מידע אונליין לגבי בית החולים וכל התהליכים שמתקיימים בו. זה מיזם מטורף ומאתגר, שבחיים לא הייתי יכולה לעשות במקום אחר".

לתחושה הזו מצטרף גם אילן גולקין, מנהל מחלקת בקרה תקציבית. הוא החל את עבודתו באיכילוב כמנהל בקרה ותכנון בחדרי ניתוח בשנת 2009 ו-7 שנים מאוחר יותר הצטרף ליחידה הכלכלית של איכילוב. הוא בעל תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול, ותואר שני בסטטיסטיקה עם התמחות בלוגיסטיקה.

"אני כלכלן העוסק בתקציבים וניתוחם. התחלתי בניהול התקציבי של סעיפי חדר הניתוח, ולאחר מכן של כלל תקציבי בית החולים – בנייה, בקרה וניתוח, תוך ליווי והטמעה של תהליכים לוגיסטיים, פיננסיים ועוד. המפגש של כלכלה ובריאות מאוד מגוון ומייצר אתגרים מקצועיים אדירים. באיכילוב הכסף הוא רק אמצעי כדי לעשות משהו חשוב וטוב למען המטופלים. זה דבר חשוב ומדהים בעיניי".

מאיה בלוך, מנהלת פרויקטים במחלקת הדיגיטל של איכילוב, החלה את עבודתה בבית החולים לפני שמונה שנים כמטמיעה במערכת קיו פלו לניהול תורים. במהלך השנים היא התקדמה בארגון, והיום היא חולשת על מספר פרויקטים משמעותיים, כחלק מצוות דיגיטל מוביל ומגובש.

"אני עובדת על ייעול המסע של המטופל 'מקצה לקצה'", היא מפרטת. "אפליקציות שמאפשרות למטופלים לעקוב אחר בדיקות ומסייעות להם בהפחתת אי ודאות, קיצור זמני המתנה באמצעות עמדות לשירות וקבלה עצמית, ושאר נקודות ממשק שיש למטופלים בבית החולים מהרגע שהם נקלטים ועד שהם משתחררים. אני מרגישה שאני עושה משהו חשוב וגם מקבלת פידבקים מהמטופלים ומהצוותים. זו תחושת סיפוק שקשה להסביר אותה לדעת שיש באפשרותי לעזור למי שהכי זקוק לזה.עם כל האתגרים, המשתמשים והלקוחות הם עמוק בלב שלי ומעלים לי חיוך על הפנים תמיד.


טכנולוגיה בשירות האדם
המהפכה הטכנולוגית של השנים האחרונות, ובעיקר כניסת הבינה המלאכותית לחיינו, מנבאים את רפואת העתיד. היא תהיה יעילה, מתוחכמת ומניעתית הרבה יותר. בית החולים איכילוב סימן לעצמו מטרה: לעמוד בחוד החנית של הפיתוחים הטכנולוגיים בעולם הרפואה.

"מערכות המידע של איכילוב הן אתגר טכנולוגי מתמשך והקצב של כניסת מערכות חדשות לחיינו הוא אדיר" אומרת עדי. "יש כאן יותר מ-20 מערכות תפעוליות, הדאטה לוקח את כולן ובונה מעליהן שכבה שמאחדת אותם ומאפשרת להגיע לתובנות מורכבות ביותר שמסייעות בהצלת חיים. כמות הנתונים מאפשרת לנו לייצר מודלים של חיזוי רפואי, כמו מודל חיזוי להידרדרות רפואיות של מטופלים הסובלים ממחלות כרוניות, בניית נוסחאות שיסיעו לצוותים הרפואיים בקבלת החלטות בזמן אמת, וגם ניבוי של עומס תורים וכיצד ניתן לנתב אותם. יש מעט מאוד בתי חולים או ארגונים ציבוריים שמצליחים ליישם את המודלים שאנחנו מעמידים פה באיכילוב".

"אנחנו בית חולים טכנולוגי", מאיה מחזקת. "ברמה המקצועית זה אתגר אדיר כי אנחנו מייצרים פה מערכות מאפס, ולא רק פונים לספק, מקבלים מוצר ומטמיעים אותו. זה דורש חשיבה מורכבת, להיכנס לנעליו של המטופל ולחשוב איך הוא ירגיש באותו רגע, מה יקל עליו, איזה ערך מוסף אנחנו יכולים לתת פה. אנחנו נוגעים בעולמות של פיתוח, ממשקים מרובים בין מערכות, פרויקטי AI והיד עוד נטויה. אני אומרת לאנשי מקצוע: בואו אלינו, ותעשו משהו טוב למען העולם. תזכו כאן בחוויה מקצועית אדירה, לצד שייכות לארגון גדול, אבל מאוד משפחתי".

אילן מוסיף: "אני לא איש טכנולוגי, אבל גם ביחידה הכלכלית יש מערכות מידע מאוד מתוחכמות, שמאפשרות ממשקים עם מחלקות גורמים וגופים רבים בבית החולים ומחוצה לו. למשל, מערכות של ביזנס אינטלג'נס שמאפשרות לנו ניהול עובדים יעיל וחכם יותר. גם בהיבט הלוגיסטי הטכנולוגיה משרתת אותנו טוב יותר בניהול ושיבוץ חדרי ניתוח, חדרי אשפוז, ליווי תהליכים טיפוליים ועוד. זה מייעל את העבודה לטובת הלקוחות הסופיים שלנו, שהם המטופלים".


יש לאן לגדול
בארגון ענק של כמעט 6,000 עובדים, ההזדמנויות להתפתח ולהתקדם הוא אחד היתרונות הבולטים שמציינים גם ביחידות הטכנולוגיות והפיננסיות של איכילוב.

"התחלתי בחדרי הניתוח והתקדמתי לאורך השנים, עם המון רוח גבית מצד המנהלים שלי", אומר אילן. "אני דוגמה לכך שאם אתה מוכיח את עצמך באיכילוב, יראו את זה מיד ובארגון גדול כזה, תמיד יש לאן להתפתח. השתלבתי ביחידה הכלכלית כי ראו אותי, ובמקרה שלי, סמנכ"ל הכספים דחף אותי קדימה. נבחרתי להשתתף גם בקורס פיתוח מנהלים במימון איכילוב, שנתן לי כלים חשובים בניהול עובדים ולוגיסטיקה בארגון גדול כל כך".

עדי שהתחילה את דרכה כמנהלת מערכות מידע ב - 2018, מספרת שהתפקיד גדל איתה ובחודשים הקרובים היא גם עתידה לצאת לתוכנית פיתוח מנהלים של בית החולים. "איכילוב זה ארגון שאם אתה לוקח בו אחריות, מבטא יוזמה ויצירתיות יעזרו לך לעוף. אני אישית לא אוהבת להיות צינור של נתונים, אלא תמיד שואפת להבין את הצורך ומאמינה בעיבוד נתונים מול ניתוח צרכים. באיכילוב מאפשרים לי לשאול את השאלות, משתפים פעולה עם 'הראש הגדול' וזה מביא להישגים אדירים".

מאיה שצמחה מקצועית בארגון, מדגישה גם את הציפיות והסטנדרטים המקצועיים של איכילוב כבית חולים מוביל בישראל וגם בעולם: "העובדה שהתחלתי כמטמיעה והיום אני מנהלת פרויקטים גדולים בבית החולים, אומרת הכל. זה ארגון ענק, יש מגוון כל כך גדול של פרויקטים, תמיד יש איפה לחדש ולשפר, אף פעם לא משעמם. זה מגוון, זה מאתגר, אני לא מפסיקה ללמוד כל יום פה. בגלל שבאיכילוב תמיד מעודדים למצוינות וקידמה, אנחנו צריכים פה אנשים טובים שבאים לעבוד עם הלב, אני יכולה להבטיח שיראו אותם וידחפו אותם להגיע למלוא היכולות שלהם".