השפעת המכשיר הסלולארי על הזרע האנושי
רבות דובר עד כה על השפעותיו של המכשיר הסלולארי על בריאותו של המשתמש, כך למשל, מחקרים על בעלי חיים הראו כי לגלים אלקטרומגנטיים קיימת השפעה שלילית על תפקוד האשכים.
לפיכך, חוקרים בקליבלנד, ארה"ב, שאלו עצמם את השאלה - האם יש לטלפון הסלולארי השפעה על הזרע האנושי?
הם ערכו מחקר, בו השתתפו 361 גברים, שפנו למרפאת פריון וגילם הממוצע היה 32.
בדיקות מדוקדקות של גברים אלו הראו, כי לא הייתה להם שום בעיה רפואית העלולה לגרום לבעיית פריון.
החוקרים עקבו אחרי שעות השימוש בטלפון הסלולארי בקרב גברים אלה. משתתפי המחקר התבקשו למסור דגימת זרע שנבדקה על ידי אנשי מעבדה שלא ידעו, מי דיבר בטלפון הסלולארי יותר או פחות.
40 גברים דיווחו כי הם אינם משתמשים כלל במכשיר הסלולארי, 107 השתמשו בו פחות משעתיים ביום, 100 גברים דברו בו בין שעתיים לארבע שעות ביום, ו-114 נבדקים דיווחו על שימוש מעל ארבע שעות ביום. ניתוח התוצאות הראה כי ספירת הזרע ירדה בהדרגה ובעקביות ככל ששעות השימוש בטלפון הסלולארי עלו. בנוסף גילו החוקרים, כי מבנה הזרע, התנועתיות והחיות שלו ירדו גם כן ביחס הפוך לשימוש במכשיר הסלולארי.
מדובר אומנם במחקר אחד בלבד ויש כמובן להתייחס לחשיפת המשתתפים לגלים אלקטרומגנטיים אחרים ונוספים, כמו למשל ממחשבים. כמו כן לא נלקחו בחשבון פרקי הזמן בהם לא מדברים במכשיר הסלולארי אך הוא נמצא דלוק צמוד לגוף. אסור לשכוח גם, כי כל הנבדקים פנו למרפאת פריון מחשש לבעיות פוריות. למרות זאת, המלצת החוקרים היא לערוך מחקרים נוספים, כדי לגלות אם טכנולוגיית התקשורת החדשה אינה מזיקה לבריאות בכלל ולפריון הגבר במיוחד.
"מחקר חשוב זה מוסיף אינפורמציה על אפשרות הפגיעה של הקרינה הסלולארית על פוריות הגבר. למרות שהנושא לא יורד מהכותרות, עדיין חסרים ממצאים ועובדות כדי לקבוע חד משמעית האם קיים קשר בין הדברים. גם במחקר זה המתודולוגיה אינה חפה משגיאה, למרות התוצאות המרשימות, המחקר בוצע על הגברים שפנו ביוזמתם למרפאות הפריון, ולכן עדיין לא ניתן למצוא קשר ישיר", מסביר פרופ' יוז'ה חן, מומחה באורולוגיה ומנהל תחום בריאות הגבר ב-beWell.
תרגום מסכם, מקור:
Effect of cell phone usage on semen analysis in men attending infertility clinic: an
observational study; Harvard Men's Health Watch, Nov. 2009.