be Well בריאות הילד
ל"ג בעומר: כללי בטיחות במדורה
ל"ג בעומר הוא אחד הימים העמוסים בפניות למיון ילדים כתוצאה מחבלות ומכוויות. כדי להימנע מהמצב הנה כמה טיפים:
- לבוש הולם- כשאתם שולחים את הילדים למדורה הקפידו על לבוש הולם כדי למנוע פגיעות: נעליים סגורות ובגדים ארוכים, ימנעו מהם מגע עם גיצים של אש ועם מסמרים.
- כל מדורה צריכה להיות מלווה בהשגחת מבוגר, ילדים לא מבינים את הסכנות הטמונות באש. מבוגר חייב להיות בקרבת מקום.
- שלב הדלקת המדורה- הוא זמן מסוכן, חשוב שמבוגר יעשה את העבודה ולא ילד. חשוב לא להעזר בחומרים מעודדי בעירה שיכולים להבעיר אש גדולה מדי.
- מניעת כוויות- הפגיעה הנפוצה ביותר במהלך מדורות ל"ג בעומר היא כוויה. כדאי למנוע מהילדים להכניס בעצמם לאש תפוחי אדמה או מרשמלו. במידה ויש כוויה מאש או מגיץ- יש לשטוף את האיבר שנפגע במים קרים מיד אחרי שהכוויה התרחשה, אם הכוויה היא בעין - צריך לשטוף אותה בכמות גדולה של מים.
- חדירה של גופים זרים לגפיים- עוד פגיעה נפוצה בל"ג בעומר היא חדירה של גופים זרים לגפיים. מגיעים אלינו, למיון "דנה-דואק" ילדים רבים שנפצעו במדורות מחלקי עץ, או ממסמרים. במידה ונכנס חפץ כלשהו לגוף, ראשית, חשוב להקפיד על כללי ניקיון: לשטוף את המקום במים ורק אז לנסות להוציא בעדינות את החפץ שנכנס. במידה ולא מצליחים- יש לפנות לטיפול רפואי
- זיהום כתוצאה מחדירת גוף זר- במידה ונכנס לגוף חפץ זר, יום או יומיים לאחר ל"ג בעומר, יש לשים לב למקום החדירה. שימו לב אם יש אודם, נפיחות או הפרשה מהאזור ואז גשו לטיפול רפואי, מתן אנטיביוטיקה יועיל ברוב המקרים.
עתה, כשאנו יודעים ממה להיזהר אפשר להתחיל ליהנות.