שאלות ותשובות בנושאי חיסונים לתינוקות
חיסונים לתינוקות
פיצול חיסונים דוחה את מועד קבלת החיסון ומשאיר את הילד חשוף למחלות.
פיצול החיסונים כרוך במספר רב יותר של דקירות (למשל שלוש זריקות במקום אחת בחיסון המחומש), יש לקחת בחשבון שעלולות להיות תופעות לוואי לאחר חיסון (גם אם קלות כגון אודם במקום ההזרקה) וכך הילד בכל פעם מתמודד איתן "מחדש".
מתן החיסון או הדחייה שלו תישקל ע"י הצוות הרפואי. מחלה קלה בלי חום או חום עד 38, טיפול באנטיביוטיקה, פגות כל אלו אינן סיבה לדחיית חיסון.
מחלת השעלת מסוכנת בעיקר לתינוקות ולפעוטות כיוון שעלולים להיות לה סיבוכים כמו דלקת ריאות ודלקת במוח (אנצפליטיס) שעלולות לגרום לנכות ואפילו מוות. המנה הראשונה של החיסון ניתנת כחלק מהחיסון המחומש בגיל חודשיים. לכן קיימת המלצה גם לנשים בהריון (בשבועות 27-36) להתחסן לשעלת על מנת שהנוגדנים מהאם יעברו אל העובר ויגנו עליו עד שיגיע לגיל חודשיים- מנת החיסון הראשונה.
ה"אחרים" האלה הם סבא וסבתא, הגיסה שבהריון, השכן מהקומה למעלה ואפילו עלול להיות כל אחד מאיתנו במידה ויחלה. יש אנשים שאסור להם להתחסן: תינוק שרק נולד, אישה בהריון, אנשים עם אלרגיה מסכנת חיים, וחולים במחלות כמו סרטן שהטיפול שהם מקבלים פוגע במערכת החיסון שלהם, ובכל מקרה לאלו סיכון גבוה לחלות. חיסונים מאפשרים להגן על אלו שאינם מחוסנים.
התשובה היא "כן". אם נותנים לי את האפשרות להגן על הילדים שלי מפני מחלות- אני מעוניינת בזה. הדבר דומה בעיני להתקדמויות רפואיות אחרות- פעם גם לא היה אולטרה סאונד בבדיקות הריון- והיום זה כלי מרכזי שמרבית הנשים נעזרות בו.
גם למחלות הקלות יש סיבוכים קשים שעלולים לגרום נזק קבוע ואפילו מוות.
המחלות קיימות - חלקן כמו טטנוס שנגרמת מרעלן של חיידק שנמצא בסביבה הטבעית, אחרות כמו דלקת כבד B. חשוב לזכור שאנחנו מטיילים בארץ ובעולם ונחשפים לאוכלוסיות שונות והכיסוי החיסוני אינו אחיד בעולם, נדידת אוכלוסיות, מהגרים, עולים, עובדים זרים כל אלו מהווים מקור לחשיפה למחלות.
לצפייה בסרט על חיסונים לחץ כאן
למידע נוסף על דנה שלי - המרכז לבריאות המשפחה לחצו כאן