be Well כללי
לא צריך בית מרקחת שלם במזוודה
במיוחד לעונת הנסיעות: איזה תרופות לקחת ועל מה לוותר כשאורזים תיק לנסיעה לחו"ל?
"ראשית, לפני התרופות, מי שיוצא לחו"ל חייב שיהיה לו ביטוח רפואי מסודר. מאוד מסוכן לנסוע לחו"ל בלי ביטוח רפואי ובלי כיסוי למצבים רפואיים שונים שעלולים להתרחש וכמובן גם לתרופות.
חשוב להצהיר על כל המחלות שיש לכם בפני סוכן הביטוח כדי שהפוליסה תכסה גם מצבים קיימים, במיוחד לאנשים מבוגרים וחולים ואז ניתן יהיה לקבל כיסוי גם לתרופות. כמובן שאת התרופות הכרוניות כדאי להביא לנסיעה בכמות מספקת, ואפילו עודפת, למקרה של עיכוב בטיסה וכיוצא בזה".
טיפים
"את התרופות יש לארוז כך שכל אחד מבני המשפחה ידע מהן התרופות שלו, שלא יהיה בלבול חלילה. כדאי לקחת את התרופות באריזתן המקוריות ולסמן אותם בשמם של האנשים. מומלץ גם לכתוב על האריזה מתי וכמה ליטול כל תרופה. וכמובן להקפיד לקחת את התרופות בזמן.
בנוסף, חשוב לבדוק האם נדרש לבצע חיסונים ליעד אליו נוסעים והאם הנוסע בכלל יכול, בשל מצבו הבריאותי, לקבל אותם.
"קודם כל לא צריך לארוז חצי מזוודה של תרופות. בחלק מהמקומות בודקים את הנכנסים ובמידה ומזהים הרבה מדי תרופות עלולה להיות בעיה בכניסה. אם נוסעים למדינות מפותחות אין שום בעיה להיכנס לבית מרקחת מקומי ולקנות תרופות שנמכרות על הדלפק ללא מרשם על פי הצורך. מסבירים לרוקח מה הבעיה והוא יספק התרופה שקיימת באותו מדינה. אגב, בארה"ב אפשר לקנות הרבה תרופות ללא מרשם שבארץ נמכרות רק עם מרשם. למשל, משחות אנטיביוטיות פשוטות ואפילו משחות עם סטרואידים קלים, למשל כמו קרם הידרוקרוזיטון".
"אם ידוע שיש לכם למשל נטייה לשלשולים כשיש שינוי בתזונה אפשר לקחת כדור כמו "סטופ איט", או תרופה דומה שעוצרת את השלשול, אם יש נטייה לאלרגיה אז לקחת כדרורים נגד אלרגיה. כמובן מי שחייב מזרק אפיפן - חייב שיהיה איתו כמובן.
אפשר לקחת כמובן תרופת נגד כאבים וחום כמו אקמול במידה ותסבלו מחום או מכאב ראש. לא מומלץ לקחת תכשירים אנטיביוטיים לכל צרה שלא תבוא, השימוש בתכשירים האלה דורש התייעצות רופא ונטילה שלהם ללא הנחייה מסודרת יכולה לגרום נזק, סתם לא לוקחים אנטיביוטיקה. כן אפשר לקחת משחה לחיטוי פצעים כמו אריזה קטנה של פולידין, אולי כמה פלסטרים, אבל הכל בדגש של לא לארגן בית מרקחת שלם בתיק כי זה ממש מיותר. מומלץ לשמור את התרופות בתיק היד ולא לשים אותם במזוודות שעוברות בידוק".
"לא, ממש לא. ראשית אי אפשר לחזות מה יקרה ודבר שני ברוב המדינות שהישראלים נוסעים יש שירותי רפואה טובים ותמיד אפשר לשאול בבית מרקחת ואם יש אירוע חריג כמובן לראות רופא".
"קודם כל כדאי שיהיה אתכם צילום של המרשם, ואם לא לכל קופות החולים יש באפליקציה תיאור מדויק של כל מה שאתם נוטלים באופן קבוע. עם זה ללכת לרופא ומשם הכל כבר יהיה יותר פשוט".
"במקרה הזה כדאי לנסוע בקבוצה שיש איתה מלווה רפואי, כדאי לעשות מראש את החיסונים וממש להקפיד לא לאכול ולא לשתות במקומות לא מסודרים".
בקצרה
- ביטוח רפואי מסודר
- תרופות קבועות בתיק נגיש
- כמה תרופות לכאבים וחום, משחה לפצעים ואם יש רגישות אז גם תרופה לעצירת שלשול, תרופה לאלרגיה וחומרי חבישה.
- חיסונים ופנקס חיסונים מתאים למדינת היעד