מחלקות אשפוז אורתופדיה

אורתופדית א' אורתופדית ב'

בחטיבה האורתופדית שתי מחלקות אשפוז בהן מאושפזים המטופלים ע"פ הצורך טיפולי בשלבים השונים.  מחלקה אורתופדית א' ומחלקה אורתופדית ב'

הצוות הרפואי של המחלקות מורכב מרופאים בכירים ורופאים מתמחים, ולצידם הצוות הסיעודי, הכולל אחות אחראית, סגניות, רכזת הדרכה, צוות סיעודי מוסמך, עובדת סוציאלית וכן צוות פיזיותרפיסטים מיומן.
בכל אחת מהמחלקות כ-32 מיטות אשפוז

  • במחלקה אורתופדית א' מאושפזים בד"כ מטופלים לפני ואחרי לפני ואחרי ניתוחי מפרקים וכף יד.
  • במחלקה אורתופדית ב' מאושפזים בד"כ מטופלים לפני ואחרי ניתוחי כתף, טראומה, ספורט וניתוחים אורתופדיים זעיר פולשניים. 

 

אילו מטופלים מתאשפזים במחלקה?

  • מטופלים המוזמנים לניתוח או טיפול אלקטיבי - חולים אלו עברו כבר בדרך כלל בדיקת רופא המחלקה ורופא מרדים, וקיבלו הסבר על הניתוח אותו הם אמורים לעבור. ניתוחם מתבצע על פי סדר ניתוחים שנקבע מראש.
  • מטופלים דחופים, המתאשפזים דרך חדר מיון לאחר תאונות למיניהן - חלקם מגיעים למחלקה ישירות לאחר טיפול בחדר הניתוחים, וחלקם עוברים למחלקה להמתנה והכנה לניתוח. סדר הניתוחים נקבע על פי קדימות רפואית בראש ובראשונה, ורק אח"כ על פי סדר ההגעה. לעיתים יתבקש המטופל להישאר בצום של 6 שעות לפחות לקראת הניתוח, עד שיהיה חדר ניתוח זמין, זאת עקב ניתוחים דחופים יותר המתבצעים במהלך כל שעות היום והלילה.
  • מטופלים שנבדקו במרפאות החוץ ונמצא כי הם זקוקים לאשפוז, לצורך בירור או טיפול ניתוחי.


למרבה הצער, לעיתים נדחים או מבוטלים ניתוחים, עקב עומס ניתוחים דחופים להצלת חיים המתבצעים בבית החולים: ניתוחי השתלות איברים וכדומה. במקרים כאלה, נעשה הכול כדי לבצע את הניתוח שנדחה בהקדם האפשרי.

עם הגעתו למחלקה, יתבקש המטופל למסור ולעדכן את הצוות ברשימת התרופות אותן הוא נוטל באופן קבוע, לצרף סיכומי מחלה קודמים, וכן לציין אם קיימת רגישות לתרופות או כל דבר אחר. מחלקת האשפוז נקבעת על-פי סוג הבעיה הרפואית ממנה סובל המטופל. לעיתים, מפאת מחסור במיטות אשפוז, יאושפז המטופל זמנית במחלקה שכנה, שאינה מחלקה אורתופדית, יטופל על-ידי הצוות שלה בסיוע רופאי החטיבה האורתופדית, ויועבר לחטיבה האורתופדיה רק לאחר הניתוח, או בסמוך לו.

ניתן להביא כלי רחצה וגילוח, חלוק ונעלי בית, וחומר קריאה. ניתן לשכור טלוויזיה למשך האשפוז. דברי ערך וכסף, רצוי למסור לקרובים מיד עם האשפוז. אין בית החולים אחראי לחפצים יקרי ערך. יש להמנע מלטפל לבד בתחבושות, עירוי, נקזים וכד'. בכל מצב בו מתעוררת שאלה בקשר לכך, יש להודיע לצוות.


הטיפול במחלקה
עיקר הפעילות במחלקה מתבצעת בשעות הבוקר וכוללת: ביקור רופאים, החלפות חבישות, פיזיותרפיה, שליחת חולים לניתוחים וקליטתם לאחר הניתוח, ביצוע בדיקות עזר וכדומה. הטיפול והמעקב, והניתוחים הנדרשים, נמשכים לאורך כל שעות היום והלילה על-ידי צוות רופאים הנמצא 24 שעות ביום, כולל שבתות וחגים.


שעות ביקור ומבקרים
ביקורים ושהיית קרובים לצד מיטת החולה, הם חיוניים להחלמתו. עם זאת יש לזכור:

  • מטופלים אחרי ניתוחים הם עייפים ותשושים, ולכן יש להגביל את משך השהייה.
  • רצוי לאפשר למטופל מנוחה בשעות הצהריים והלילה, ולכבד צרכים של חולים נוספים בחדר.
  • רצוי להימנע מביקורי ילדים, העלולים להידבק במחלות שונות.
  • רצוי שלא ישהו יותר משני מבקרים לצד המטופל. בזמן הביקור, בכפוף להסכמת המטופל, יכול מבקר אחד להיות נוכח לצדו.
  • ניתן לקבל מידע מהרופאים במחלקה כל יום אחר הצהרים, בין השעות 15:30-17:00, או במשך היום - אם הצוות אינו עסוק.
    פגישה עם רופאים בכירים, רצוי לתאם מראש עם המזכירות.
  • ניתן לקבל מידע נוסף מהאחות האחראית במחלקה.
  • ניתן לבקר מאושפזים בכל ימות השבוע, בין השעות: 07:30-21:30

שחרור, המשך טיפול ומעקב
במחלקה עושים כל מאמץ כדי להכין את המטופל לקראת שחרור מהמחלקה, אשר יתבצע רק לאחר שמצבו הרפואי יאפשר זאת. לקראת השחרור, יקבל המטופל הנחיות בעל-פה ובכתב מהרופאים, מהצוות הסיעודי ומצוות הפיזיותרפיה.
לרוב, יוזמן המטופל להמשך מעקב במרפאות החוץ של בית החולים. במקרה שמתעוררות שאלות נוספות לאחר שחרורך, ניתן תמיד לפנות טלפונית לרופא / אחות מהמחלקה.

}