רובוטיקה ולפרוסוקפיה

ניתוחים רובוטיים וכירורגיה זעיר פולשנית
לזימון תור למרפאה

​היחידה לכירורגיה אנדוסקופית מבצעת ניתוחים בשיטה אנדוסקופית, קרי: ניתוחים ללא פתיחת הבטן, תוך שימוש בטכנולוגיות וידאו, הדמיה ולייזר וגרימת טראומה מינימלית לדופן הבטן.

על ניתוח בגישה זעיר פולשנית
הניתוח האנדוסקופי, מאפשר גישה ישירה דרך חתכים זעירים אל האיבר החולה, על ידי החדרת אנדוסקופ (מעין טלסקופ משוכלל המחובר למצלמת וידאו זעירה) לתוך האזור המנותח - חלל הבטן, החזה, ועוד, דרך מספר חתכים.
דרך חתכים נוספים מוחדרים מכשירי ניתוח מיוחדים המאפשרים חיתוך והפרדה של רקמות, קשירה ו”הלחמת” כלי דם, ואף תפירת רקמות והניתוח כולו מתבצע כאשר המנתח מתבונן במסך ווידאו גדול במקום במנותח. את החוסר בתחושת המגע של יד המנתח ברקמה מחליפה ראות מצוינת תוך הגדלה של עד פי 16, ותאורה טובה מאד.
לניתוחים אנדוסקופיים מספר יתרונות על ניתוחים פתוחים. בשל הטראומה הקטנה לדופן הבטן או החזה הטראומה הניתוחית קטנה יותר מניתוח רגיל; מידת הכאב פחותה, ומרבית החולים העוברים ניתוחים אנדוסקופיים, גם אם מדובר בפעולות מורכבות, ניתן להשתחרר מבית החולים ולהשתקם בקצב מהיר יותר לעומת ניתוח פתוח.
הניתוח האנדוסקופי השכיח ביותר הוא כריתת כיס המרה. בנוסף מתבצעים ניתוחים למניעת הזעת יתר בכפות הידיים, ניתוחים לכריתת התוספתן (אפנדיקס), ופעולות אנדוסקופיות לצורך ביופסיות מחלל הבטן או החזה. בנוסף, מתבצעים ניתוחים מורכבים יותר בשיטה האנדוסקופית כגון: ניתוחי מניעת עלית חומצה לוושט (רפלוקס), ניתוחים לכריתה של הטחול, יותרת הכליה, והכליה (אפילו כשמדובר בהוצאת כליה לצורך השתלתה), כריתה של חלקי מעי דק או גס, כריתה של גידולים תוך בטניים וכן ניתוחים לתיקון בקעים (”שבר") בדופן הבטן או בסרעפת.
במקרה של ניתוחי בקע, לניתוח האנדוסקופי ישנו יתרון בעיקר בשל היכולת לחזור מהר יותר לפעילות רגילה, והוא יעיל במיוחד לתיקון של בקע חוזר (שכבר תוקן בעבר) ובקע דו-צדדי.
ביחידה לכירורגיה אנדוסקופית נרכש נסיון רב בביצוע כל הניתוחים האלו, והיחידה מבצעת את המספר הגדול בארץ של ניתוחים מסוג זה.

מרכז הדרכה לכירורגיה אנדוסקופית
מרכז הדרכה לכירורגיה אנדוסקופית, הראשון מסוגו בארץ, פועל במרכז הרפואי ת”א. המרכז מיועד למתמחים ומומחים במקצועות כירורגים שונים ולמשתלמים בכל הרמות. מרכז ההדרכה מתבסס על הדרכה בסימולטורים מסוגים שונים, בדומה לנעשה בהדרכת טייסים ושמירה על כשירותם ולא בניתוחים על חיות מעבדה. מטרת מרכז ההדרכה היא לאמן את המתמחים במיומנויות שונות של ניתוח אנדוסקופי לפני חשיפתם לחולים אמיתיים, ובכך לשפר את תפקודם בחדר הניתוח ואת בטיחות הניתוחים.
המרכז מצויד בתשתית תקשורת מחשבים ווידאו לכל סוגי הסימולטורים ועמדת בקרה למדריך. התרגול מתבצע על שני סוגי סימולטורים: סימולטור עם ציוד זהה לציוד שבחדר ניתוח, באמצעותו ניתן לתרגל את המתמחים במיכשור ומגבלותיו, ובמיומנויות תפירה וחיתוך רקמות. סימולטור השני הוא סימולטור Virtual Reality היחיד מסוגו בישראל, המאפשר לימוד של מגוון רחב של מיומנויות טכניות והתמצאות בחלל.
הסימולטור מאפשר מעקב אחר התקדמותו של כל תלמיד ביחס לביצועים קודמים שלו וביחס לתלמידים אחרים באותו חתך. סימולטור זה הינו פרי פיתוח של חברת סטארט-אפ ישראלית, Simbionix בשיתוף המרכז רפואי ת”א.

}