מיניות, בריאות ושנים של פעילות


דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק
מאת: ד''ר עידן מיליצ'ר; פסיכותרפיסט; מטפל זוגי ומשפחתי; אחראי מרפאה סקסולוגית אנאורגנית גברים; ביה"ח ליס ליולדות.
 

וולנטיין (יום האהבה הבינלאומי) מתקרב, וזה הזמן לחבר בין אורח חיים בריא למיניות. המין והמיניות בגיל השלישי, לא עמדו (תרתי משמע), תמיד על סדר היום של חוקרי המיניות. אך בשנים האחרונות, עם הארכת תוחלת החיים ומאז הופעת הגלולות לשימור הזקפה, מיניות בגיל הזהב זוכה ליותר תשומת לב. עכשיו מתברר שניתן לצפות את תוחלת החיים, לפי תוחלת חיי המין הפעילים שלנו.

מחקר רחב היקף שנערך בארה"ב בחן את השפעת מצב הבריאות הכללי של המשתתפים בו על איכות חיי המין שלהם, והעריך את מספר השנים של פעילות מינית שנותרו להם. המחקר בחן תוצאות שהתקבלו בשני סקרים: האחד כלל למעלה מ-3,000 גברים ונשים בגילאי 25-74 והשני כלל מספר דומה של בני 57-85. המשתתפים סיפקו מידע לגבי מצב הזוגיות שלהם, דרגו את איכות חיי המין שלהם, ציינו את תדירות קיומם של יחסי מין ודרגו את מצבם הבריאותי בסולם של בין רעוע למצוין. על פי הדיווחים ביקשו החוקרים להעריך את המצב הבריאותי הכללי, השפעתו על איכות חיי המין ואת מספר השנים של פעילות מינית שנותרו לנשים וגברים.

מהתוצאות עולה כי בגיל 30 תוחלת חיי המין הפעילים שנותרו לגברים היא  35 שנה ולנשים כ-31 שנה. בגיל 55 , לגברים נותרו כמעט 15 שנה של חיי מין פעילים, לעומת 10 שנים שנותרו לנשים.
מניתוח התוצאות עולה כי גברים שנוטים יותר לקיים חיי מין פעילים, מדווחים על חיי מין טובים וכי הם מעוניינים יותר בחיי המין מאשר נשים. הבדל זה בלט במיוחד בקבוצת הגיל 75 עד 85: 40% מהגברים היו עדיין פעילים מבחינה מינית, לעומת 17 אחוז מהנשים. במילים אחרות: הגברים המבוגרים בארה"ב, יכולים לצפות לשנים רבות של פעילות מינית מהנה מעל גיל 55. חשוב לציין כי המחקר  עסק באוכלוסייה ההטרוסקסואלית ויהיה צורך במחקרים נוספים כדי לבדוק את בריאותם המינית של הומוסקסואלים, ביסקסואלים וטרנסקסואלים. החוקרים הגיעו למסקנה, כי הערכת תוחלת חיי המין הפעילים הינה כלי חדש להערכת תוחלת החיים בכלל. מסקנה זו יכולה לשמש את אנשי המקצוע בתחום בריאות הציבור המתכננים את המשאבים הדרושים בכדי להתמקד ובאילו שירותי בריאות כדאי להשקיע. ממחקר זה עולה שהמיניות לא שייכת רק לצעירים. אם נחגוג את יום האהבה, במשך כל החיים, אזי נאריך ימים, זו לא הסיבה לחגוג את יום האהבה, אבל אפשר לנצל את יום האהבה לצורך כך.

ממחקר זה עולה שהמיניות לא שייכת רק לצעירים. אם נחגוג את יום האהבה, במשך כל החיים, אזי נאריך ימים... זו לא הסיבה לחגוג את יום האהבה, אבל אפשר לנצל את יום האהבה לצורך כך. סקס טוב הוא תולדה של תהליך גומלין: מצד אחד, אם מצב בריאותנו טוב, אזי נוכל ליהנות מחיי מין טובים. ואילו מצד שני, חיי מין טובים במשך שנים, תורמים לבריאות ולאריכות חיים. ממחקרים רבים שנערכו בארה"ב ואירופה, נמצא כי קיום יחסי מין בתדירות נאותה, פעמיים בשבוע בממוצע, משפיעה גופנית, רגשית וחברתית. אך מהי תדירות נאותה? במחקרים שנעשו בגברים נמצא שאלו המגיעים לשתיים-שלוש אורגזמות בשבוע, מפחיתים את הסיכון שלהם ללקות באירוע לב או שבץ מוחי או לסבול מבעיות בערמונית.

האורגזמה מביאה איתה שחרור של מספר הורמונים כמו אוקסיטוצין, אנדורפין ועוד המביאים להקלה בכאבי ראש, כאבי פרקים והפגת דכדוך ודיכאון קל. פעילות מינית שכזו, מקלה גם על תופעות של אלרגיה. בואו גם לא נשכח את הקלוריות הנשרפות בפעילות מינית. יש לא מעט מחקרים המשווים בין ההוצאה האנרגטית בקיום יחסי מין לריצה, שחייה וכדומה. ומעבר לנושא של סיבולת לב ריאה, הפעילות המינית תורמת גם לחיזוק שרירי הבטן והישבן. יתרון נוסף לקיום יחסי מין בקרב נשים קשור להורמון האסטרוגן המשתחרר בזמן פעילות מינית, המשפר את בריאות העור ומראהו, כמו גם את מראה השיער.

אז אם אתם עדיין שואלים למה סקס בריא, נסו ותיווכחו כי התיאוריה לא מספיקה!